Over ons

Wij zijn Kim Peeters en Astrid Kuijten de Vries. In 2017 kwam Kim met het idee om een dagbesteding te starten voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Deze plannen kwamen al snel tot werkelijkheid en in mei 2018 starten de eerste deelnemers bij dagbesteding Uniek. Sinds januari 2023 is Astrid mede eigenaar van Uniek. Het idee om Dagbesteding Uniek te beginnen is gekomen omdat er voor de doelgroep niet-aangeboren hersenletsel weinig kleinschalige dagbestedingen zijn en we merken dat hier wel behoefte aan is. Astrid heeft de opleiding SPH afgerond. En Kim heeft de opleiding SPW 4 op zak en hebben beide binnen een woonvoorziening gewerkt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, hierdoor hebben we veel ervaring met deze doelgroep. We willen graag meer tijd en aandacht besteden in de vorm van activiteiten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, wat ons de doorslag gaf om te starten met een kleinschalige dagbesteding; Dagbesteding Uniek.

Inmiddels hebben we niet alleen deelnemers met niet aangeboren hersenletsel, maar ontvangen we ook deelnemers die te maken hebben met angsten, autisme of bang zijn te vereenzamen.

 

Onze naam: Iedereen is Uniek, dus iedereen heeft ook behoefte aan een andere dag invulling, andere activiteiten en andere begeleiding. bij Dagbesteding Uniek willen de dan ook met iedere deelnemer bekijken wat aansluit bij zijn/haar wensen en behoeftes. In iedere situatie en bij iedere vraag denken we in mogelijkheden en denken we ‘buiten de lijntjes’ (zoals ons logo) en zullen we altijd kijken naar wat aansluit bij de deelnemer. Dit is wat Dagbesteding Uniek zo uniek maakt.